Vi holder alle avtaler

Kostnadsbesparende med AvtaleGiro for Lyse Dialog

- Lyse Dialog AS sender ut fakturaer for ca. fem milliarder årlig, så det betyr mye for våre oppdragsgivere å få pengene inn i rett tid, sier Leif Boge, avdelingsleder Fakturaservice i Lyse Dialog.

Lyse Dialog AS er et kundeservice-selskap som inngår avtaler med kunder, besvarer henvendelser og står for fakturering på vegne av Lyse, et selskap som opererer innenfor energi, infrastruktur og telekommunikasjon.

Færre kundehenvendelser

Med fakturabeløp i milliardklassen, er det åpenbart en fordel med en betalingsordning som sikrer innbetalinger til rett tid. Men det er flere fordeler med AvtaleGiro.

- AvtaleGiro fører til færre kundehenvendelser. Betalingen går av seg selv. Det betyr én bekymring mindre i hverdagen for kundene våre, sier Boge.

Lyse Dialog erfarer også at antallet purringer går betydelig ned ved bruk av AvtaleGiro. Lyse Dialog sender ut påminnelse på sms til kunder som ikke har betalt noen dager etter forfall. 20 prosent av dem uten AvtaleGiro får en slik påminnelse, mot fem prosent av dem som har AvtaleGiro.

- Purringer er dyrt for både kunden og oss. Som en tommelfingerregel koster en henvendelse ca. 100 kroner. 1000 færre henvendelser er 100 000 kroner spart, sier Boge.

De fleste av oss ønsker ikke å ha en tett relasjon til tjenesteleverandørene våre, vi ønsker tjenestene levert uten heftelser. Omdømmemessig tror Boge derfor det er en fordel om kundene slipper å ringe til Lyse Dialog for avklare fakturaspørsmål. Ting skal bare fungere.

 

 AvtaleGiro fører til færre kundehenvendelser. Betalingen går av seg selv. Det betyr én bekymring mindre i hverdagen for kundene våre

 

Ønsker flere over på AvtaleGiro

I dag bruker ca. 35 prosent av kundene til Lyse Dialog AvtaleGiro. Selskapet ønsker seg langt flere.
- Foreløpig har antallet brukere vært relativt konstant over tid. Følelsen av å ha mer kontroll med papirfakturaer kan være én grunn. Men kundene har like stor kontroll når de bruker AvtaleGiro. Det er bare å gå inn i nettbanken så får man full oversikt, sier Boge.

Bannerannonse og sms

Lyse Dialog har tatt flere grep for å få kundene over på AvtaleGiro. - Vi har kjørt bannerannonser fra Nets på nettsidene våre. Vi har også oppfordret utvalgte kunder, via sms, til å ta i bruk AvtaleGiro. Kampanjer med utlodding av Ipad'er er også gjennomført.

– Vi vurderer kontinuerlig tiltak for å øke andelen kunder med AvtaleGiro. Fokus framover blir å fremheve fordelene i sosiale medier, samt å gjøre signering av AvtaleGiro tilgjengelig på mobile flater, avslutter Leif Boge i Lyse Dialog.

 

Kontakt oss

Finner du ikke svar på det du lurer på, send oss ditt spørsmål!